Kultur og foreningsliv

Foreningslivet

[Uddrag af udviklingsplanen]

Foreningslivet på Baaring Banke er rigt og varieret. Der er både gamle og nye foreninger. Der er foreninger for de helt små, for de unge, de voksne og de ældre. Her er omtalt nogle af dem:

Båring GymnastikForening (BGF, stiftet 1913), der af DBU Fyn blev kåret til Årets Fynske Fodboldklub 2011, og foreningerne bag de to forsamlingshuse i hhv. Båring og Roerslev-Blanke er nogle af de ældre og større foreninger, som
har store berøringsflader med både unge og ældre. Af nyere foreninger kan nævnes: BAMOK (Båring Asperup Musik Og Kulturforening), Båring Legepladsforening og Tvillingegården, der alle er stiftet efter år 2000 og i øvrigt henvender sig til tre helt forskellige aldersgrupper.

Der er mange flere foreninger, som spænder fra strikning, korsang, krolf, folkedans, madlavning osv. Alle områdets foreninger præsenteres på 
www.BåringNyt.dk, som er områdets nye informations- og kommunikationsportal, der nu er under oprettelse som en del af udviklingsplanen. Som resultat af arbejdet med denne udviklingsplan, er der opstået en ny forening: Båring Vig Kystaktiviteter, der arbejder benhårdt på at lave et moderne aktivitetscenter ved molen. 

Udover bl.a. skole og børnehus er de forskellige foreninger med til at binde lokalsamfundet sammen. Det er under foreningernes aktiviteter, at man møder folk der bor lidt længere væk end naboen.

Kulturelt

Her noget om vores kunstnere og måske lidt mere om kulturelle aktiviteter

  • Bamok
  • Forsamlingshus aktiviteter
  • Skulpturer & sti
  • Rytmisk efterskole
  • Kirkekoncerter
  • Open air på Tvillingegården