/Historie

Klubben blev startet af frivillige forældre i anledning af FN’s Internationale Børneår i 1979.

To forældre syntes, der manglede tilbud til de større børn i aftentimerne og det gav dem ideen til at indbyde 6.-7. klasserne i Baaring til klubaften hver onsdag børneåret ud. Med stor velvilje fra skolens side fik de lov til at låne sikrings-rummet i kælderen og de fik samlet ting sammen, så de kunne gøre rummet hyggeligt for børnene. Alt var på frivillig basis. Det blev en stor succes og da det til nytår skulle stoppe, var der 30-35 deltagere. Øv, nu gik det jo lige så godt.

Børnene besluttede sammen med de frivillige forældre at klubben skulle fortsætte, så ungdomsklubben Pluto blev hermed dannet i 1980. Pluto fik lov til at blive på skolen, men efter nogle år blev den flyttet op i det gamle skolekøkken på 1. sal. Mange venlige mennesker sponsorerede bl.a. fjernsyn, sofa, stole og borde og det dannede nogle hyggelige rammer for Baarings børn. Efter nogle år blev der også åbnet op for at 5. klasserne kunne deltage.

Nogle år lå medlemstallet på 40-45 børn. Fremmødet var meget stort og det var et fristed, hvor man kunne være sammen med vennerne. I dag har klubben råderum over hele over etagen af værkstedsbygningen på skolen. Lokalerne er renoveret med frivillig hjælp fra forældre og sponsorerede materialer. Formålet for klubben er stadig det samme, nemlig at styrke kammeratskabet og de unges sociale sammenhold. Klubben er nu for børn i 11 og 12 års alderen, svarende til 5. og 6. klassetrin. Årgangene er igen pænt store og der er igen ca. 40-45 børn tilmeldt klubben.

Der er klubaften hver tirsdag fra kl. 19.00-21.00 fra oktober til og med marts måned, dog lukket i skolens ferier. Klubben er stadig drevet ved hjælp af frivillige forældre som tager vagter.

Klubben lever i bedste velgående på nu 34. år!!!

Se vores nye 2014, 2015 fotosamling her: http://postimg.org/Plutoklubben